Hörnells, John A Hörnell AB

Ett familjeföretag sedan 1936 med en inriktning mot friluftsliv och matlagning sedan 80-talet.

Hörnells, John A Hörnell startades av John Hörnell 1936 och hade långt in på 80-talet handsktillverkning som sin huvudsakliga uppgift med ett hundratal hemsömmerskor sysselsatta när det tillverkades som mest. Förutom handsktillverkning så var vi även kända för våra mockasiner som såldes över hela landet. Stora kunder var förutom de lokala fabrikerna Armén och Kooperativa förbundet.

Med tiden så avvecklades handsktillverkningen. Fokus lades om till produkter för friluftsliv, främst skoteråkning och dess väsentliga tillbehör; exempelvis skoterkläder. Dessa tillverkades inledningsvis i Finland under varumärket Lejona innan vi styrde om tillverkningen till Asien och där först Kina för att sedan avsluta i Pakistan.

Vi markerade landet Finland i föregående mening för att det var också där som vi fann produkten Muurikka under 90-talet som fick oss att förgrena vår verksamhet ytterligare nu även till att innehålla produkter för matlagning utomhus. Dessa har vi nu sålt till återförsäljare i Sverige i nästan 15 år. Nu till varför ni är här, LotusGrill®!

Under ett besök på en mässa i Tyskland kom vi i kontakt med produkten och funderar hur denna fenomenala produkt inte kunde ha nått den svenska marknaden ännu! Det visade sig dock senare att den hade det, men i ytterst liten skala. Denna produkt är alldeles för bra för att hamna i skymundan så vi beslutade att starta ett samarbete och göra vårt yttersta för att sätta LotusGrill på den svenska grillkartan!  

Här håller vi till

Om du funderar över möjligheterna att bli återförsäljare klicka på knappen ”Bli återförsäljare” och följ instruktionerna.