✓ Frakt 89 kr ✓ Snabb leverans

Recept | Surf & turf på grillen

|11/05, 2023

Recept | Surf & turf på grillen
Antal: 2 personer
Grilltid: 12-14 min
Svårighetsgrad: medium


Upplev den perfekta kombinationen av smaker Surf & Turf! Mört nötkött och saftiga räkor möts på den hettande ytan av en Lotusgrill. Tillsammans med krispig sparrisar och krämig sötpotatispurén blir denna grillmiddag en smakupplevelse utöver det vanliga. 


GÖR SÅ HÄR

  1. Skala sötpotatisarna, skär dem i små bitar och koka dem i en kastrull med saltat vatten i cirka 20 minuter tills de är mjuka.
  2. Medan potatisarna kokar, krydda filéerna med salt och lägg dem sedan på grillen tillsammans med sparrisen och tomaterna. 
  3. Grilla köttet på varje sida i cirka 3-4 minuter (beroende på hur välstekt du vill ha det). Garnera köttet med rosmarinkvistar för smak.
  4. Placera sedan räkorna på grillen och grilla dem i cirka 3 minuter på varje sida tills de ändrar färg.
  5. När potatisarna är klara, häll av överflödigt vatten och mosa de varma potatisarna. Blanda ned smöret och mjölken och krydda med salt, peppar och currypulver.
  6. Så snart köttet är klart kan du lägga upp och servera! Njut av måltiden!



DU BEHÖVER

  • 2 nötkött-filéer (cirka 180-200 g)
  • 4 jätteräkor
  • 250 g grön sparris
  • Körsbärstomater
  • Salt och peppar
  • 4 sötpotatisar
  • 1/2 msk smör
  • 0,50 dl mjölk
  • 1 nypa salt, peppar och currypulver